Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΝΑ - ΜΑΡΙΑ ΣΕΛΙΝΚΟ : "ΝΤΕΖΙΡΕ" .

ΝΤΕΖΙΡΕΤην αγάπησαν δυο άντρες. Λίγα χρόνια αργότερα ο ένας έγινε Αυτοκράτορας των Γάλλων, ο άλλος ίδρυσε τη βασιλική δυναστεία της Σουηδίας.
Οι δυο παλιοί σύντροφοι στα οδοφράγματα της Γαλλικής Επανάστασης, ο Βοναπάρτης κι ο Βερναδότης, πολέμησαν μαζί στις μάχες που άλλαξαν το χάρτη της Ευρώπης.
Ανάμεσά τους η Ευγενία Ντεζιρέ Κλαρί, κόρη ενός εμπόρου μεταξωτών από τη Μασαλία, που δεν ξέχασε ποτέ την πρώτη της αγάπη, το στρατηγό Βοναπάρτη, μα την ψυχή της τη χάρισε στον μοναχικό Βερναδότη.
  Απ' το Παρίσι στο Ανόβερο κι από κει στο Μαρίενμπουργκ, μέσ' από τα σαλόνια με την ανάλαφρη ηθική του Διευθυντηρίου, μέσ' από αιματοβαμμένα πεδία μαχών, ίντριγκες και συνωμοσίες, η μικρούλα Ντεζιρέ έφτασε στην παγωμένη Στοκχόλμη κι ανέβηκε στο θρόνο της Σουηδίας. Με οδηγό πάντα την αγάπη. Κι ο απλός λαός τη βάφτισε Κυρά της Ειρήνης.
Μια αθάνατη ιστορία έρωτα και ψυχικής δύναμης που άνθισε μέσα στις φλόγες αμέτρητων πολέμων, στις βασιλικές κι αυτοκρατορικές αυλές, σε στιγμές χαράς κι απέραντου πόνου, μέχρι να βρει τη δικαίωσή της.\

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου